24 Şubat 2017 Cuma

Boy Uzatma Teknikleri Nelerdir ?

Boy uzatma teknikleri, bir çok faktöre göre boy uzunluğu değişmektedir. Bu faktörler, genetik faktörler, yapısal faktörler, ırksal faktörler ve bulunduğunuz coğrafyaa göre değişmektedir. Asya ülkelerinde yaşayan insanlar genellikle kısa boylu insanlardır. Bu insanların boy ortalaması .160 civarındadır. Bu ülkelerde yaşayan insanların çoğu bu boy ortalamasının aşağısındadır. Avrupa ülkelerindeki insanların boy ortalaması 1.70-1.80 arasındadır. Soğuk ülkelerde boy uzunluğu daha fazladır. Mesela dünyanın en uzun boy ortalaması Holandadadır. Yine Afrika kökenli insanlarda boy uzunluğu fazladır. Kemik yapıları güçlü ve uzundur.

Tabi ki, ülkemizde avrupa ve asyanın ortasında bulunması sebebiyle boy uzunluğu da bu iki kıtanın ortasında olmaktadır.
Ülkemizde ortalama boy uzunluğu 1.60-1.78 ornlarındadır. Gerek dünyada olsun gerekse ülkemizde boy uzatmak isteyen kişilerin saysıs gittikçe artmaktadir ve bunun için çareler aranmaktadır.

 İlk akla gelen boy uzatma tekniklerinden olan boy uzatma ameliyatıdır. Bu ameliyat hem ülkemizde hem de yurt dışında uygulanmaktadır. Ancak içerisinde bazı riskler bulunmaktadır. Bu riskler, ameliyat esnasında gelişebilecek komplikasyonlar, bacak boyu uzatılırken oluşacak sıkıntılı durumlar , bunlar genellikle ortya çıkan sorunlardır. Ancak bir de tabi ki maddi boyutu bulunmaktadır ve boy uzatma ameliyatı gerçekten masraflı bir ameliyattır. Biz bu ameliyatı genellikle boyu gerekten kısa olan 1.40 cm ve aşağısındaki kişilere ve orta yaşı geçmiş kişilere tavsiye etmekteyiz. Bunu dışında gençler ve ergenlik çağındakiler, çocuklara kesinlikle ilk etapta bu tekniği tavsiye etmemekteyiz.
Ameliyatla boy uzatmanın dışında, bir de ilaçlar, kremler, boy uzatma bantları, ayakkabıları gibi vs... yöntemlerde mevcuttur. Ancak bilinmelidir ki bu yöntemler gerçekten işe yaramayan yöntemlerdir. İlaçlar, internet ortamında satılmakta ve içerisinde hangi maddelerin olduğu bilinmemektedir. Bu ilaçlar vücut için oldukça zararlıdır. O yüzden boy uzatma teknikleri içerisinde ilaç ve kremleri kesinlikle tavsiye etmemekteyiz. Boy uzatma kürleri, bitkisel ugulamalardır. Bunlara açıkcası, alerjik reaksiyonlar gösterebilmektedirler fakat sağlık açısından problemler yaşayanlar çok fazla bulunmamaktadır.  Bu bitkisel kürler uzmanlar tarafından hazırlandığında vücuda herhangi bir zararı dokunmamaktadır ve faydalı da olabilmektedir.

Bizim ise boy uzatma teknikleri içerisinde bahsedeceğimiz, doğal yollardan boy uzatma teknikleridir. Bu teknik son zamanlarda oldukça popüler olan bir tekniktir. Aslında bilinen uygulamalardır fakat düzenli yapıldığı taktirde verim alınmaktadır.
Boy uzatma teknikleri içerisinde en faydalı olan boy uzatma egzersizleridir.

Boy uzatma Egzersizleri


Boy uzatma egzersizleri, boy uzatma teknikleri içerisinde aslında en önemlisidir. Çünkü bu egzersizler, kasların uzamasını, gelişmesini sağlamaktadırlar. Bu yüzden günlük ve haftalık programlar halinde uygulandığında oldukça faydalı olmaktadır. Peki bu egzersizlerden kısaca bahsetmek gerekirse,
Zıplamak, günlük olarak yapılması gerekilen bir aktivitedir. Sıçramak, bulunduğunuz yerde yapılabilecek bu hareketle boy uzatmayı sağlayabilirsiniz ve evde uygulayabilirsiniz. Basketbol ve voleybol, bu iki harekette, spor salonlarında veya dışarıda bir mekanda yapılabilr ve özellikle kol, bacak hatta bütün kasların uzamasını sağlayan sporlardır.
İp atlamak, ip atlamakta aynı şekilde bacak kaslarının uzamasına oldukça faydalıdır ve ister evde isterse spor salonunda uygulanabilir. Burada anlattıklarımız, belli başlı egzersizlerdir. Bunun haricinde yine faydalı bir çok egzersiz bulunmaktadır.


Boy uzatan Yiyecekler


Boy uzatan yiyecekler, boy uzatma teknikleri içerisinde yine egzersizlerden sonra en faydalı tekniktir. Bu teknikle haftalık ve günlük tüketeceğiniz sağlıklı ürünlerle boy uzatabilirsiniz. Bu yiyecekler; protein içerikli yiyecekler, süt, yoğurt, süt ürünleri, et, balık, tavuk eti, yumurta, baklagiller, kuru yemiş, gibi gıdalardır.
bu gıdaları günlük ve haftalık olarak tükettiğiniz taktirde boy uzamasına büyük katkısı olacaktır.
Kalsiyum içerikli yiyecekler, süt, süt ürünleri, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler gibi gıdalardır. Ayrıca A,B,C,D vitaminleri de tüketilmelidir. Çinko, demir, magnezyum ve potasyum içerikli yiyecekleri de tüketmek gereklidir.

Boy uzatma teknikleri konusunda özellikle doğal yollar olmak üzere bir kaç teknikten sizler için bu yazımızda bahsettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder