17 Şubat 2017 Cuma

Harika Boy Uzatma Hareketleri


Boy uzatma hareketleri, boy konusunda şikayeti ola herkesin yapmak istediği hareketlerdir.  Dünyada ve ülkemizde boy kısalığından şikayeti olan bir çok kişi bulunmaktadır. Sırf boy kısalığı yüzünden mutsuz olan, kendine güvenmeyen ve iş bile bulamayan, çeşitli psikolojik sorunları olan bir çok kişi bulunmaktadır. Boy kısalığına çare arayan pes etmeyen insanlarda vardır tabi ki ve bu amaçla boy uzatma hareketlerini araştıran ve yapmak isteyen kişilerde bulunmaktadır haliyle. Durum böyle olunca bu konuda aslında en bilindik ama en faydalı hareketleri sizlerle paylaşmak istedik. Boy uzatma hareketleri, doğal yollardan boy uzatmak isteyen kişiler tarafından yapılmak istenmektedir. Bizimde tavsiyemiz kesinlikle doğal yollardan boy uzatma yöntemleridir. Ancak diğer yöntemleri söylemek gerekirse; ilaçla boy uzatma yöntemi ve ameliyatla boy uzatma yöntemidir.

Ameliyatla boy uzatma, bu yöntem uygulanırken, bazı riskler meydana gelir. bir bacağın diğerinden kısa olması gibi veya ameliyat esnasında ortaya çıkan komplikasyonlar gibi ve tabi ki işin maddi boyutu. Ameliyatla boy uzatma aslında çok pahalı bir yöntemdir ve biz bu yöntemi çok fazla tavsiye etmemekteyiz. İlaçlarla tedavi ise son derece zararlıdır. Alınan ilaçların içeriside neler var tam olarak bilinmemektedir ve vücuda zararı da aynı şekilde çok fazla bilinemektedir. Zaten bu ilaçların çoğu da sadece tarım bakanlığınca onaylanmaktadır. Sağlık bakanlıı bu tür ilaçları onaylamamaktadır.
Bu yüzden sizlere tavsiye edebileceğimiz en iyi yöntem doğal yollarla boy uzatma yöntemi olacaktır. Bu yöntem içerisinde boy uzatma hareketleri de bulunmaktadır. Boy uzatma hareketleri vücudun bazı kaslarının, bazen de tüm kaslarının çalışmasını sağlamakta ve bu şekilde boy uzaması sağlanmaktadır.
Peki Bu Boy Uzatma Hareketleri Nelerdir ?
Asılma Hareketi :
Bir bara asılarak ayaklarımızı aşağdan kaldırıyoruz. bu şekilde ne kadar durabilirsek duruyoruz. Boy uzatma hareketleri içierisinde çok öenmli bir yeri olan asılma hareketi günlük veya haftada bir kaç kez uygulanabilir.
Basketbol:
Basketbol hepimizin bildiği küçüş zıplama ve sıçarama hareketleriyle yapılan bir spordur. Bu hareketle yerden yükseğe zıplanıldığı için boy da muthiş derece de artmalar meydana gelebilir. Boy uzatma hareketleri içerisinde temel hareket basketboldur.
Zıplamak:
Zıplamak, basketbol gibi bacak boyunu ve bütün vücut kaslarını çalıştıran bir harekettr. Belki basketbol oynamaya fazla zamanınız olmayabilir ancak zıplama hareketi ile de çok güzel boy uzatma hareketini uygulayabilirsiniz.
İP Atlamak:
İp atlamak, yine içerisinde küçük zıplama hareketlerini barındıran bir harekettir. Kendi yerinizde 30-1 dakika arası ip atlamakla her gün boy uzamasına katkı sağlayabilirsiniz.
Yüzmek :
Yüzmek, denince akla ne alakası var sorus gelmektedir. Ancak yüzerken bütün vücut kasları çalıştığı için bacak kasları ve dokularında uzamalar meydana gelir ve diğer vücut kasları da aynı zamanda gelişir. Boy uzatma hareketleri içeerisnde yüzme gerçekten çok önemli bir yere sahiptir.
3- Kobra Hareketi :
Kobra hareketi, boy uzatma egzersizleri içerisinde özellikle karın ve bacak kaslarını çalıştıran bu hareketle, uzayan kaslar ve güçlenen dokularla boy uzatmak gerçekten mümkündür. Bu hareketi haftada 3-4 gün uygulamak yeterli olacaktır.

Boy uzatma hareketleri içerisinde bu hareketler temel hareketlerdir. Bunların dışında boy uzamasına katkısı olan hareketler, yoga, koşmak, doğru yürüyüş yapmak, gerilme hareketi, voleybol gibi hareketleridir.


Doğal yollardan boy uzatmak istiyorsanız, çocukluk yaşlarında aslında bu çok daha kolaydır. Özellikle büyüme hormonunu salgılamak için gece düzenli uyku ve boy uzatan yiyecekler ve boy uzatma hareketleri ile bu gerçekten 1-2 ay içerisinde hal olabilecek bir durumdur. Ancak boy 20 yaşından sonra uzamaz gibi bir kanı yanlıştır. Evet biraz daha çaba gerektirir ancak uzama gerçekleşir. Yalnız 20 yaşından sonra boy uzatmak isteyenler boy uzatma egzersizlerine biraz daha fazla ağırlık vermelidirler. Evet boy uzatma hareketleri gerçekten de boy uzatmak isteyen kişiler tarafından önemsenmesi gereken bir konudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder